Contacteer ons

stuur ons een bericht

of bel
0496 55 05 19

Bedankt voor uw bericht! Wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren.

Oeps! Er ging iets mis tijdens het invullen van dit formulier. Probeer nog eens opnieuw.

Geniet van wat goed voor je is

bezoek onze toonzaal

Sunlighten sauna's
gezondheidsvoordelen

Infraroodlicht is de natuurlijke warmte die de zon uitstraalt. Het is 100% veilig en wordt zelfs gebruikt om vroeggeboren baby's te verwarmen. Beeld uzelf in dat u de heerlijke zonnestralen op uw huid voelt op een zomerse dag. Zo voelt het om in een Sunlighten infraroodsauna te vertoeven. Deze aangename warmte verwarmt u van binnen uit zodat u intens gaat transpireren en uw lichaam kan ontgiften. 

Sunlighten infraroodsauna's bieden u een hele reeks gezondheidsvoordelen:

Ontspanning

Infraroodsauna
ontspanning

Sunlighten infraroodsauna's staan garant voor heerlijk ontspannen. Met de meest therapeutische infraroodwarmte binnen de Solocarbon®-verwarmingstechnologie helpen Sunlighten infraroodsauna's u volledig te ontspannen. Onze infraroodsauna's zijn zo ontworpen dat u zo comfortabel mogelijk kan genieten.

Door op een verkwikkende manier te transpireren voelt u de stress wegsmelten.

Pijnverlichting

Infraroodsauna
pijnverlichting

Klinische studies over pijn tonen aan dat pijn op warmte reageert (heat responsive pain, HRP). Dit wil zeggen dat verschillende veelvoorkomende pijnaandoeningen specifiek met de unieke infraroodwarmte-therapie kunnen worden behandeld. Infrarood kan een positief effect hebben op het verlichten van de pijn bij reuma, artrose, fibromyalgie, PMS, en tal van andere spier- en gewrichtspijnen.

Eén van de meest gehoorde redenen waarom mensen de aankoop van een infraroodsauna overwegen, is omwille van de natuurlijke pijnbestrijding. Heel vaak horen wij van klanten hoeveel hun pijn verlicht wordt, dankzij hun Sunlighten infraroodsauna. Ook u kan het aantal pijnstillers drastisch verlagen en de stap zetten naar een leven met minder pijn! De warmte van een Sunlighten infraroodsauna werkt door binnen te dringen in gewrichten, spieren en weefsels, door de bloedsomloop te verbeteren en de zuurstoftoevoer te versnellen. Dankzij het verminderen van pijn op de zenuwuiteinden, verminderen spierkrampen en helpt dit uw lichaam om zichzelf natuurlijk te genezen.

Lagere bloeddruk

Infraroodsauna
lagere bloeddruk

Uit een klinische studie uitgevoerd door de universiteit van Missouri Kansas City, USA in 2005 blijkt dat Solocarbon® -verwarmingselementen van Sunlighten de bloeddruk verlagen, indien drie keer per week 30 minuten een infraroodsauna wordt bezocht.

Een hoge bloeddruk verhoogt het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten, nieraandoeningen of een ernstige beroerte. Een Sunlighten infraroodsauna kan u helpen uw bloeddruk te verlagen.

Herhaalde infraroodsaunabehandelingen kunnen de gestoorde bloedvatfuncties bij patiënten met een hoge bloeddruk, diabetes en hoge cholesterol verbeteren.

Ontgifting

Infraroodsauna
ontgifting

Door te transpireren kan het lichaam op een veilige en natuurlijke manier genezen, gezond blijven en ontgiften. 

In een Sunlighten infraroodsauna zweet men gemiddeld 20% giftige stoffen en 80% water uit. 
In een conventionele sauna daarentegen is dat gemiddeld 3% giftige stoffen en 97% water.

Gewichtsverlies

Infraroodsauna
gewichtsverlies

Uit onderzoek blijkt dat men tijdens een sessie van 30 minuten in een infraroodsauna tot wel 600 calorieën kan verbranden.

In een infraroodsauna probeert het lichaam zichzelf af te koelen en daardoor nemen het hartritme, het hartminuut-volume en de stofwisselingssnelheid aanzienlijk toe.

Wondgenezing

Infraroodsauna
wondgenezing

De Solocarbon Custom Spectrum verwarmingstechnologie maakt het mogelijk om wonden sneller te helen en de vorming van littekens te verminderen. Dit is UNIEK voor de Sunlighten infraroodsauna's. 

Dit is mogelijk doordat Sunlighten gebruik maakt van 'NIR' (Near Infrared) op basis van LED-technologie. Studies door NASA toonden aan dat deze technologie het sneller genezen van wonden bevordert.

Verhogen immuniteit

Infraroodsauna
verhogen immuniteit

Onze korte golf infraroodtechnologie stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor een betere zuurstofverdeling in het lichaam. Een betere bloedcirculatie betekent dat meer gifstoffen uit het lichaam afgevoerd worden. Dit resulteert dan weer in gezondere lichaamscellen, een betere spierherstelling en een versterking van het immuunsysteem.

Door het verhogen van de lichaamstemperatuur wordt een soort kunstmatige koorts opgewekt. Koorts is eigenlijk een natuurlijke reactie van het lichaam om zich te beschermen tegen ziekteverwekkers. Veel virussen, bacteriën en parasieten verdragen die hogere lichaamstemperatuur niet en verzwakken of sterven af. Ook zorgt koorts ervoor dat ons afweermechanisme verhoogt. Zo zal bijvoorbeeld de lever meer stoffen gaan aanmaken om ziektekiemen te bestrijden. Zo is ons lichaam voorbereid tegen een aanval van virussen of bacteriën en is onze weerstand dus verhoogd.