Contacteer ons

stuur ons een bericht

of bel
0496 55 05 19

Bedankt voor uw bericht! Wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren.

Oeps! Er ging iets mis tijdens het invullen van dit formulier. Probeer nog eens opnieuw.

Blog

Sunlighten sauna's

Abonneer om ons laatste nieuws in je mailbox te ontvangen

Oeps!Er is iets fout gegaan. Probeer nog eens.

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

door

Kim

|

14/11/2017

Infrarood licht (wat wij aanvoelen als warmte) is het onzichtbare deel van het spectrum van de zon en voorziet het menselijk lichaam van verschillende gezondheidsvoordelen. Het is natuurlijk, voortkomend van de zon en is de basis voor elke Sunlighten infraroodsauna. 

Infrarood en jouw lichaam

Een infraroodsauna warmt het lichaam direct op van binnen uit (in plaats van enkel de lucht op te warmen zoals in een traditionele sauna). Daardoor verhoogt het de lichaamstemperatuur en zorgt het voor een diep en ontgiftend zweet op celniveau, daar waar de meeste gifstoffen vastzitten. Daarboven helpt een infraroodsauna om de bloeddruk te verlagen en gewicht te verliezen. Wist je dat je tot 600 calorieën verbrandt in een sessie van 40 minuten?De technologie van Sunlighten, Solocarbon, is het enige infrarood verwarmingselement op de markt waarbij het klinisch bewezen is dat deze de lichaamstemperatuur tot bijna 3 graden doet stijgen.Wat betekent dat nu voor jouw gezondheid? Wel, je zal ervaren dat je hierdoor het meest ontgiftende zweet, dat je bloeddruk daalt en het helpt bij gewichtsverlies. Het verhogen van de lichaamstemperatuur is een katalysator voor de verschillende gezondheidsvoordelen die een infraroodsauna kan bieden.

Gezondheidsvoordelen

De natuurlijke helende kracht van infrarood komt van zijn mogelijkheid om binnen te dringen in de menselijke huid. Dit helpt je lichaam om terug in balans te komen op verschillende manieren:1. Ontgiften: Zweten is de veilige en natuurlijke manier van het lichaam om de huid te genezen en gezond te houden. Een infraroodsessie zorgt zoals gezegd voor een stijging van de lichaamstemperatuur zodat een diepe, ontgiftende transpiratie ontstaat, van binnen uit. 2. Ontspannen: Infrarood is een zachte, rustgevende en therapeutische warmte die ontspanning en een betere nachtrust bevordert.3. Lagere bloeddruk: het diepe zweten dat de lange golf infraroodsauna veroorzaakt, zorgt ervoor dat het hart sneller gaat slaan, waardoor het bloed sneller gaat stromen, de bloeddruk verlaagt en de bloedcirculatie verbetert. Het is wetenschappelijk bewezen dat de bloeddruk verlaagt wanneer je enkele keren per week een infraroodsauna gebruikt.4. Verjonging van de huid: korte golf infraroodsauna's leveren de beste golflengte om de huid en huidlagen te genezen en om collageen te stimuleren om rimpels te verminderen en de algemene huidskleur te verbeteren.5. Celgezondheid: korte golf infraroodsauna's stimuleren de bloedsomloop en zorgen voor een betere zuurstofvoorziening aan de lichaamscellen. Een betere bloedcirculatie betekent dat meer giftige stoffen afgevoerd kunnen worden van diep in het lichaam naar de huidoppervlakte, waardoor de lichaamscellen gezonder worden. Daarnaast zorgt het ook voor de verbetering en herstelling van de spieren en wordt het immuunsysteem versterkt. 6. Gewichtsverlies: Studies hebben aangetoond dat tijdens een infraroodsessie tot 600 calorieën verbrandt kunnen worden. En dat terwijl je ontspant! Jouw lichaam werkt namelijk om zichzelf af te koelen en daardoor stijgt je hartslag en je stofwisseling, waardoor je calorieën verbruikt!7. Pijnverzachting: Infraroodwarmte dringt binnen in het weefsel, gewrichten en spieren om de pijn te verzachten, van kleine kwaaltjes tot chronische pijn zoals bij fibromyalgie, en versnelt de hersteltijd.8. Betere bloedsomloop: Het verwarmen van de spieren met infraroodstralen veroorzaakt een toename van de bloedtoevoer vergelijkbaar met dat tijdens het sporten. Regelmatig infrarood sauna gebruik kan de bloedsomloop aanzienlijk stimuleren.9. Wondgenezing: Korte golf infrarood verbetert sterk het huidgenezingsproces door het bevorderen van het herstel van de cellen en de groei van gezond menselijk weefsel.

Wil u graag meer weten?

Bel dan 0496550519 voor een afspraak in onze toonzaal en ervaar ZELF het effect van infrarood op uw lichaam!

TOONZAAL geopend op afspraak

...

aanbevolen
Voordelen

Dieting Myths and Truths

Let’s face it: our society really subscribes to “instant gratification” in many forms. We want Amazon Prime, so we can get our new jeans within a day.

wellness

Benefits of Hot Yoga

There’s no better time than right now to take charge of your overall health, and exercise is a critical component.